warmte afleverset afleverset stadsverwarming warmteoverdrachtstation que-tech

Welke warmte afleverset voor stadsverwarming kiest u voor kantoor- en bedrijfspanden?

Een warmte afleverset voor stadsverwarming zorgt ervoor dat de warmte van een warmtenet de verwarmingsinstallatie van een woning, kantoor- of bedrijfspand bereikt. Ook kan het warm kraanwater regelen en registreert het warmteverbruik. In de meterkast, berging of technische ruimte van woonhuizen treft u een warmte afleverset aan met een vermogen van ongeveer 35 kilowatt (kW). U kunt zich voorstellen dat het vermogen van zo’n afleverset niet toereikend is voor een kantoor- of bedrijfspand. Waar kiest u dan voor? Hier leest u over een kant-en-klare oplossing!

Groter vermogen voor warmte afleverset voor kantoor- en bedrijfspanden

Een warmte afleverset voor stadsverwarming, ook wel warmteoverdrachtstation genoemd, is in een woonhuis en appartement een compacte, efficiënte en betrouwbare unit die voldoende vermogen levert voor de warmteoverdracht van het warmtenet naar de woning. Voor een kantoor- of bedrijfspand is dit type afleversets echter niet meer toereikend, omdat er een groter vermogen is vereist.

Dit is de reden dat warmte afleversets voor grote panden vaak op basis van specificaties, op maat, worden gemaakt. Alle benodigde componenten, leidingwerk, isolatie en de aansturing worden dan op een frame (skid) gemonteerd. U heeft dan een systeem dat perfect aansluit op uw pand. Dit type sets worden echter veelal voor vermogens ingezet die nog groter zijn dan u nodig heeft. Bovendien nemen ze veel ruimte in beslag en is het een dure oplossing.

Kan dat ook anders? Jazeker, kies voor een ‘one size fits many’ warmteoverdrachtstation, een kant-en-klare oplossing met het juiste vermogen voor uw pand.

Kant-en-klare warmte afleverset voor kantoor- en bedrijfspanden

De perfecte oplossing voor de overdracht van warmte in uw kantoor- of bedrijfspand is de unieke, kant-en-klare warmte afleverset ‘Aqoclick’. Aqoclick is geschikt voor vermogens tot 200KW!

warmte afleverset afleverset stadsverwarming warmteoverdrachtstation que-tech

In de compacte kast van de Aqoclick zijn alle componenten van een warmteoverdrachtstation ingebouwd, zoals de warmtewisselaar, de regelaar, de sensoren en de warmtemeter.

Verder kunt u dit warmteoverdrachtstation uitbreiden met standaard modules zoals een pomp en een mengregeling.

De mengregeling kan op basis van aanvoer- of retourtemperatuur ingesteld worden of op basis van een stooklijn (buitentemperatuur).

De verwijderbare isolatiekap (te zien in de afbeelding bovenaan dit artikel) is verzegeld. Deze kan alleen met een sleutel worden geopend. Dat voorkomt dat onbevoegden toegang kunnen krijgen tot uw warmtemeter.

Tot slot is het ook het vermelden waard dat het installeren van de Aqoclick erg eenvoudig en dus snel en efficiënt is. Bovendien is deze warmte afleverset wel tot 50% voordeliger  dan een custom warmteoverdrachtstation.

Voordelen van een kant-en-klare warmte afleverset voor stadsverwarming

De voordelen van warmte afleverset Aqoclick voor u samengevat:

  • warmte afleverset afleverset stadsverwarming warmteoverdrachtstation Que-TechDe set is breed inzetbaar voor vermogens tot 200KW (afhankelijk van het temperatuurtraject).
  • De Aqoclick heeft een zeer compact design en is dus ook in kleinere ruimtes te installeren.
  • Het installeren is eenvoudig, snel en efficiënt.
  • U kunt tot wel 50% besparen ten opzichte van een custom warmteoverdrachtstation.
  • De primaire en secundaire aansluiting kunnen zowel aan de bovenkant als aan de onderkant gemaakt worden.
  • Het isolatiepakket is verzegeld door de regelkast.
  • De Aqoclick beschikt over een zeer innovatieve regelaar die met extra modules kan worden uitgebreid.

Meer informatie over de Aqoclick warmte afleverset

Bent u geïnteresseerd in deze unieke kant-en-klare afleverset voor uw project? Laten we eens kennismaken. Wij zijn erg benieuwd naar uw plannen, ideeën en vragen.