Skid en skidbouw Que-Tech

Wat is een skid en wat is skidbouw?

Onze klanten werken veelal met installaties, componenten en modules die samen een geheel moeten gaan vormen. Dit assembleren is arbeidsintensief en kost tijd. En al helemaal als dat bij u op locatie moet worden gedaan. Gelukkig is daar een oplossing voor; het bouwen van een skid. In dit artikel vertellen we u wat een skid is, wat skidbouw is, wat de toepassing van een skid is en wat hier de voordelen van zijn.

Wat is een skid

Skid en skidbouw Que-TechLetterlijk vertaald is een skid een soort pallet, maar in de installatietechniek wordt de term gebruikt voor een frame waarop processystemen, -installaties of modules zijn gemonteerd. Denk hierbij aan pompen, tanks, leidingen of warmtewisselaars, maar ook complete installaties inclusief de regel- en meettechniek. Op die manier is iedere skid anders. De uitvoering is afhankelijk van de functie binnen het uiteindelijke proces en de gevraagde specificaties.

Wanneer we alle onderdelen compleet installeren en assembleren op een frame is dat praktischer en sneller dan wanneer we alle componenten los op locatie assembleren. Hierdoor hoeft uw productieproces minder lang onderbroken te worden en handhaaft u uw productieniveau.

Wat is skidbouw

Bij skidbouw komt heel wat kijken. Het is een specialisme waar veel kennis en ervaring voor nodig is en dat wordt uitgevoerd door bedrijven die deze expertise in huis hebben.

Een skid bestaat in het algemeen uit twee delen; het frame en de installatie. Het frame wordt meestal van een stalen koker gemaakt en afgewerkt met een poedercoating zodat het beter bestand is tegen corrosie. Aangezien de hele installatie binnen het frame gebouwd wordt, is het eenvoudig te vervoeren.

Een complexer onderdeel van een skid is de installatie, ofwel het procesonderdeel dat op het frame wordt gemonteerd. Wat maakt dit complexer? Afhankelijk van wensen en eisen hebben we te maken met verschillende las- en flensverbindingen, vormen en typen leidingen en tanks, de prestaties die een installatie moet leveren (bijvoorbeeld welke druk het aan moet kunnen), typen meetcomponenten en/of regeltechnische componenten en hard- en software.

Uw voordeel: wij zijn specialisten en het bouwen van skids is onze passie. Wij ontwerpen en bouwen uw skid met hoogwaardige componenten en materialen, op basis van uw wensen en specificaties. Daarna wordt er uitvoerig getest en leveren we uw skid bedrijfsklaar af. En pas als u tevreden bent, dan zijn wij het ook.

Wat zijn de voordelen van skidbouw

Met skidbouw bij Que-Tech verzekert u zich van het ontwerp, de bouw, het programmeren en het testen van uw procesinstallatie buiten uw productieruimte. En daarna een razendsnelle integratie in uw productieproces. Dit biedt u de volgende voordelen:

  • Tijdwinst op assemblage, kostenbesparing op arbeid;
  • Continuïteit van uw productieproces, minder onderbrekingen;
  • Handhaven productieniveau;
  • Een skid, volledig op maat;
  • Een snelle integratie van uw procesinstallatie;
  • Een flexibele procesinstallatie (bij een herinrichting of verbouwing is een skid makkelijk te verplaatsen);
  • Hoog kwaliteitsniveau.

Informatie over uw skid op maat

Bent u geïnteresseerd in de bouw van een skid? Laten we eens kennismaken. Wij zijn erg benieuwd naar uw plannen, ideeën en vragen.