Op afstand uitlezen van warmte afleverset efficiënt en duurzaam

Op afstand uitlezen van warmte afleverset efficiënt en duurzaam

Het op afstand uitlezen van data uit een warmte afleverset van bijvoorbeeld stadsverwarming biedt veel voordelen voor de hele keten van warmtedistributie.

De praktijk leert dat warmtedistributiebedrijven, energieservicebedrijven, woningcorporaties, gebouweigenaren en eindgebruikers behoefte hebben aan (realtime) inzicht in de prestaties van de warmte afleverset en/of de verbruikscijfers van water- en warmtemeters. Bij Que-tech hebben we daarom onze Comfort-Line afleversets uitgerust met een unieke mogelijkheid om de data uit te lezen, zowel op locatie als op afstand.

Warmte afleverset met slimme regelaar

Een interne controller regelt het functioneren van alle verschillende componenten in een warmte afleverset. Het bevat alle voorgeprogrammeerde parameters (op basis van klantspecificatie), zoals bijvoorbeeld de tapwater- en verwarmingstemperatuur, de warmhoudfunctie en de warmhoud stand. Tevens regelt de regelaar onder meer wanneer de klep open moet als er vraag naar warmte is, of wanneer er een legionella-preventie cyclus gedraaid moet worden.

De slimme regelaar in de Comfort-Line maakt het mogelijk alle data met betrekking tot het functioneren van de componenten realtime ter plekke en op afstand te bekijken. Denk daarbij aan de status van de componenten en sensoren en informatie over temperatuur en flow. Daarnaast is het mogelijk om kleppen met de hand te besturen en is het mogelijk een trendoverzicht te krijgen door een opname van de data te maken over een bepaalde tijd. Zo wordt inzicht in managementdata en service en onderhoud van een warmte afleverset wel heel gemakkelijk en overzichtelijk!

Voordelen uitlezen warmte afleverset op afstand

Voor de verschillende partijen in de warmtedistributieketen biedt het (op afstand) uitlezen van data uit een warmte afleverset onder meer de volgende voordelen:

  • Besparing van tijd, geld en brandstof/uitstoot omdat een deel van de problemen op afstand kunnen worden opgelost.
  • Een helder inzicht in de situatie voor als de monteur toch op locatie moet komen. Deze kan dan gericht aan de slag.
  • Een efficiënte planning. Een dashboard biedt in één oogopslag een overzicht van alle adressen waar aandacht vereist is.
  • Uitlezen op afstand is ideaal voor het verzamelen van data voor managementinformatie.
  • Ook de eindgebruiker heeft de mogelijkheid om het verbruik te monitoren en daarop in te spelen.

Demonstratie?

Wilt u meer informatie over het uitlezen van een warmte afleverset? Of een demonstratie?

Neem dan contact op via info@que-tech.nl of +31 (0)341 46 32 00.